RVT La Ferme Blanche - Remicourt

Beschrijving 

Franki vernieuwt in opdracht van Vulpia rust- en verzorgingstehuis ‘La Ferme Blanche’ in Remicourt, op zo’n 20 kilometer van Luik. Momenteel telt het RVT 61 bedden, na renovatie en de realisatie van de nieuwbouw stijgt de capaciteit naar 90 bedden.

Het hele gebouw is in drie verdiepingen ingedeeld, met een technische kelderverdieping en een bovenste verdieping onder een hellend dak. De volumes werden in overleg met de stedenbouwkundige diensten van het Waalse Gewest zo ontworpen, dat het geheel eruitziet als een grote boerderij. In de streek zijn er immers nog veel grote traditionele landbouwbedrijven actief.

De hellende daken worden daarom bedekt met natuurlijke leien. Alle gevels worden bedekt met wit pleister en verwijzen op die manier naar de boerderijen met hun typische wit geverfde bakstenen gevels. Via enkele dakvensters valt het daglicht binnen in de kamers die op de zolderverdiepingen ingericht zijn. Bovendien bezorgen ze de gevels en de volumes een eigentijdse toets.

Categorie: Gebouwen; Zorg - Renovatie

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Rue Modeste Rigo Pousset, Remicourt, Liege, België
Bouwheer 
Aedifica
Architecten 
AGE Engineering-Lemaire
Studiebureau 
Bureau d'Etudes Lemaire
Uitvoeringstermijn
1 jaar 1 maand
Start werken
03-2016
Einde werken
04-2017