Brug N49 - Oosteeklo (Assenede)

Prev Next
Beschrijving 

Het kruispunt van de E34 met de Stroomstraat werd vervangen door een nieuwe brug over de E34/N49. De brug en de weg er naartoe telt één rijstrook in elke richting. Daarnaast, aan de oostkant van de weg, ligt er nu een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Op de brug scheidt een stootband het fietsverkeer van het gemotoriseerd verkeer.

Doordat het kruispunt verdween, is de E34 op- of afrijden hier niet langer mogelijk. Om dit op te vangen, werd de zuidelijke parallelweg tussen de Vaartstraat en de Stroomstraat verbreed en heraangelegd voor het lokale verkeer en het openbaar vervoer. De 'oude' Stroomstraat sluit ter hoogte van het voormalige kruispunt aan op de parallelwegen.

De werken kaderden binnen de ombouw van de N49 tot autosnelweg. De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en de kust, dateert van de jaren ‘70. Om deze weg veiliger en vlotter te maken, besliste de Vlaamse overheid om hem om te bouwen tot een autosnelweg. Om de hinder voor het verkeer tijdens de werken zo klein mogelijk te houden, werden verschillende maatregelen genomen. Zo werd de brug in twee delen gebouwd (per weghelft), waardoor het verkeer op de E34 steeds in twee richtingen mogelijk bleef. 

 

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Stroomstraat, Oosteeklo, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer
Bedrag 
€3.800.000
Uitvoeringstermijn
1 jaar 1 maand
Start werken
03-2018
Einde werken
04-2019