Pont de Huy - Luik

Beschrijving 

De renovatie van de “Pont de Huy” bestaat uit 3 fasen:

  • Fase 1: Bestond erin beide steunpunten van de brug onder respectievelijk de “quai Orban” en de “quai de la Boverie” te vervangen. Tijdens die fase was de brug ontoegankelijk voor alle verkeer.
  • Fase 2: Tijdens die fase hebben we de beschadigde metalen onderdelen, inclusief de relingen, gerenoveerd. Vervolgens hebben we de volledige metalen structuur geschilderd. Vanaf die fase was de brug gesloten voor alle autoverkeer, maar fietsers en voetgangers konden er opnieuw de Maas oversteken. Het autoverkeer naar het stadscentrum werd omgeleid, enerzijds via de tunnel onder de Maas en anderzijds via de “Pont de Longdoz” en de “Pont Kennedy”.
  • Fase 3: In de derde fase hebben we het brugdek vernieuwd. De werfzone werd uitgebreid naar de “quai Orban” en de “quai de la Boverie”. Na verwijdering van het bestaande brugdek hebben we een nieuwe, waterdichte laag aangebracht onder de vorm van beschermende asfaltbekleding.

Categorie: Burgerlijke bouwkunde; Bruggen - Renovatie

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Liège, Liege, België
Bouwheer 
Ville de Liège
Bedrag 
€1.483.581
Studiebureau 
PMD Abcis et Arcadis
Uitvoeringstermijn
8 maanden
Start werken
04-2011
Einde werken
12-2011