Bruggen R4 - Oostakker

Beschrijving 

In mei 2014 startte Franki Construct samen met zusterbedrijf Aswebo met de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex Schansakker op de R4 in Oostakker. Het nieuwe wegencomplex bestaat uit twee bruggen over de vierbaansautosnelweg R4 en een op- en afrit van de R4 richting Destelbergen. De bestaande brug aan de Eksaarderijweg werd ook gerenoveerd.

Tijdens de bouw van de bruggen is het verkeer op de R4 in dienst gebleven. Daarom werd de bekisting van de bruggen over de rijbaan gebouwd.

Franki Construct bouwde de twee ter plaatse gestorte nagespannen bruggen. Aswebo voerde de infrastructuurwerken en de renovatie van de bestaande bruggen uit.

Begin oktober 2015 is het nieuwe wegencomplex in gebruik genomen.

Categorie: Burgerlijke bouwkunde; Bruggen - Wegenbouw; Asfaltwerken - Renovatie

WILLEMEN INFRA beheerst alle aspecten van de wegenbouw. Niet alleen de uitvoerende werken, maar ook alle ondersteunende diensten hebben we in eigen beheer: laboratoria, studiediensten, onderhoudsdiensten, landmeters, signalisatie, … Ook in de haven en de petrochemie zijn we sterk vertegenwoordigd.

Franki Construct behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki, Aswebo en Aannemingen Van Wellen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Bijzondere kenmerken 
De bruggen worden ter plaatse gebouwd
Bertha Boonantstraat 16, Oostakker, Oost-Vlaanderen, Belgium
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer
Architecten 
Agentschap Wegen en Verkeer
Tijdelijke handelsvennootschap 
Franki Construct, Aswebo
Overspanning 
72m
Uitvoeringstermijn
1 jaar 4 maanden
Start werken
05-2014
Einde werken
09-2015