Residentie Dép-eau - Antwerpen

Beschrijving 

Het project Dép-eau is gelegen op het Eilandje en vlakbij het historisch stadscentrum van Antwerpen. Het Eilandje, van oorsprong een oude havenbuurt in het noorden van Antwerpen, is het belangrijkste stadsvernieuwingsgebied van Antwerpen. Hier is het rustig wonen met alle voorzieningen op wandel-en fiets afstand.
Het nieuwbouwproject Dép-eau in Antwerpen omvat 12 appartementen, ondergrondse parkeerplaatsen en fietsenstallingen. De appartementen tellen 1 tot 3 slaapkamers en hebben een oppervlakte van 42 m² tot 120 m². Dit kleinschalig project zorgt toch voor een gevarieerd aanbod.

Bovendien beschikt elk appartement over een terras. Op het gelijkvloers is dit terras zeer ruim. Het merendeel van de appartementen heeft een uitkragend zonnig, zuid georiënteerd terras. Ook het dakappartement beschikt over zeer ruime terrassen zowel de voor- als achterzijde.

Alle appartementen zijn te bereiken via een lift of trap die verbonden zijn met de ondergrondse parkeergarage. Daar bevindt zicht tevens de gemeenschappelijke fietsenberging.

Het voorgestelde ontwerp sluit qua volume, vormgeving en materiaalgebruik aan bij de recente nieuwbouw in deze omgeving. De met rood genuanceerde gevelsteen en de aluminium ramen geven het project Dép-eau een robuuste 'look and feel'. Door de pakhuisarchitectuur van het gebouw, wil de architect het rijke industriële verleden en de sfeer van het oude havengebied terug tot leven brengen.

Categorie: Gebouwen; Residentieel - Projectontwikkeling
 

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Genuastraat 12, Antwerpen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Willemen Real Estate
Bedrag 
€1.800.000
Architecten 
Architectenassociatie Atrio
Uitvoeringstermijn
1 jaar 3 maanden
Start werken
09-2015
Einde werken
12-2016