Riolerings-, bestratings-, en spoorwerken Halenstraat - Antwerpen

Beschrijving 

Eind juni 2016 wordt ook de Halenstraat heraangelegd.  Aannemingen Van Wellen staat in voor de renovatie van bestaande riolering, aanleg van verhardingen en sporen. De aanwezigheid van bovenleidingen van het tramnet, vereist dat de werken uitgevoerd worden met bandenkranen met hoogtebegrenzers.
De rioolrenovatie van de bestaande rioolputten voert onze firma uit met onze zusterfirma Kumpen en gebeurt door middel van bekleding met vezel versterkte kunstharsen. De planning voor deze werken dient zeer stipt opgevolgd te worden.
De spoorwerken lopen zelfs door tijdens het bouwverlof.

Tijdens de aanleg van het nieuwe spoor diende het tramverkeer uiteraard stil gelegd te worden maar de verdere bestratingswerken worden uitgevoerd met het tramspoor in dienst. Het is dan ook van cruciaal belang dat er optimaal gebruik gemaakt dient te worden van de periode dat het tramverkeer stil ligt om de bestratingswerken met zo min mogelijk hinder en zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daardoor zal er met een bezetting van drie ploegen in shiften gewerkt worden om deze ‘tramloze’ tijden ten volle te benutten.

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Halenstraat, Antwerpen, Antwerpen, België
Bouwheer 
Stad Antwerpen
Bedrag 
€1.000.000
Start werken
06-2016