N36 Rijksweg Roeselare-Izegem - Izegem

Beschrijving 

Het op- en afrittencomplex nr. 6 Roeselare/Izegem op de E403 dat aansluit op de N36 in Izegem kreeg een grondige opknapbeurt. Daarmee wilde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de veiligheid aan het op- en afrittencomplex gevoelig verbeteren en de capaciteit van de weg verhogen.
De eigenlijke werken startten op 17 maart 2014 en hadden een duurtijd van 210 werkdagen.

De werken situeerden zich op 2 locaties:
- Herinrichting op- en afrittencomplex
De voormalige situatie rond het op- en afrittencomplex was voor fietsers ontoereikend op vlak van veiligheid. De conflictsituatie werd er volledig weggewerkt dankzij de aanleg van een fietstunnel onder de afrit aan de kant van Kortrijk en een fietsbaan in de lus van de afrit. Om de capaciteit van het autoverkeer te verhogen werd een bypass voor het rechts afslaand verkeer van de N36 naar de E403 aangelegd en kwamen er bijkomende opstelstroken voor het links afslaand verkeer op het kruispunt.

- Fietstunnel onder N36 t.h.v. Molstraat
Ter hoogte van de Molstraat in Izegem, waar voorheen een dwarsoversteek over de N36 voor fietsers was, werd ook een fietstunnel gebouwd. Die fietstunnel zorgt voor een veilige ontsluiting van de nieuwe verkaveling voor fietsers en voetgangers.

Ten slotte realiseerde Aswebo de toegangsweg tot de autohandelszone en de aanpassing van de Ambachtenstraat.

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken, Betonwerken

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
N36 en Ambachtenstraat, Roeselare/Izegem, West-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen
Uitvoeringstermijn
1 jaar 3 maanden
Start werken
03-2014
Einde werken
06-2015