Sectioneerposten - Ledeberg en Vlierzele

Beschrijving 

TUC Rail heeft Franki Construct aangeduid voor de bouw van twee seinposten langs de spoorlijn Brussel - Oostende: een in Vlierzele bij Aalst en een in Ledeberg. De totale aannemingssom bedraagt iets meer dan 2 miljoen euro.

Franki Construct heeft tijdens de voorbije jaren heel wat sectioneerposten gebouwd. Denk maar aan de seinhuizen in Muizen en Asse. Specifiek aan deze opdracht is dat de seinposten moeten worden opgetrokken op minder dan drie meter naast de spoorlijn, wat bijzondere veiligheidsmaatregelen met zich mee brengt. Met de realisatie van de seinhuizen van Kortrijk, Zeebrugge, Brussel-Zuid en natuurlijk ook de werven voor het GEN-net, heeft Franki Construct ook op dat vlak heel wat ervaring in huis. Bij de bouw van de sectioneerpost in Vlierzele moeten ook vijf gestuurde boringen onder het spoor uitgevoerd worden.

Wat is een sectioneerpost ?

Sectioneerposten verdelen de elektrische bovenleiding in meerdere secties, wat om technische redenen nuttig kan zijn. Bijvoorbeeld om in geval van een elektriciteisstoring een bepaald gedeelte van de bovenleiding uit te schakelen zonder het normale treinverkeer te storen.

Categorie: Gebouwen; Industriebouw & logistiek

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Eugeen zetternamstraat, Ledeberg, West-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Infrabel
Architecten 
TUC Rail
Studiebureau 
TUC Rail