Spoorwegviaduct Brussel-Zuid - Vorst

Beschrijving 
De werken kaderen in het project van de hogesnelheidslijn Brussel-Parijs.
Voor de toegang tot het Station Brussel-Zuid werd een viaduct gerealiseerd met 19 overspanningen over de sporenbundels van het Station Brussel-Zuid.
Gezien het centrale belang van deze sporenbundels in het Belgische treinverkeer was het noodzakelijk om de sporen doorlopend in dienst te houden tijdens de bouwwerken. Daarom werden eerst de betonnen brugpijlers uitgevoerd. Vervolgens werden de betonnen brugdekken geprefabriceerd en werden deze over de pijlers heen op hun plaats geschoven, boven het treinverkeer in dienst.
 
Bijkomend bouwde Franki Construct een train wash met een wasinstallatie voor de HST-wagons op het rangeerstation van Brussel-Zuid in Vorst. De washal heeft een lengte van 120 m en de vloer is afgewerkt met polyurethaan ‘Hotspray’ bekleding (zuurbestendig). 
 
Categorie: Burgerlijke bouwkunde; Bruggen, Spoorinfrastructuur
 

Franki Construct behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki, Aswebo en Aannemingen Van Wellen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Gerijstraat 21, Vorst, Brussels, Belgium
Bouwheer 
Infrabel
Eindgebruiker 
Infrabel
Bedrag 
€14.100.000
Studiebureau 
TUC Rail
Uitvoeringstermijn
2 jaar 1 maand
Start werken
03-2004
Einde werken
04-2006