Studentenhotel & PXL-campusgebouw - Hasselt

Beschrijving 

Gebouwencomplex met twee torens aan de grote ring van Hasselt. De nieuwbouw zal onderdak bieden aande kunst-en informaticaopleidingen van de PXL. Naast de nieuwe campus komt een toren met daarin het eerste studentenhotel van België.

De nieuwe campus van 7.300 m² omvat aanpasbare leer- en werkomgevingen. Ze kunnen aangepast en ingericht worden naar wens als intiem leslokaal of als open atelier. De PXL-MAD School of Arts zal er onderdak vinden, ter vervanging van de oude kunstateliers De Lange Gang. Er komen eveneens nieuwe ateliers voor de Vrije Kunsten (Keramiek, Open Lab, Schilderkunst, Sculptuur en Vrije Grafiek) en voor de afstudeerrichting Juweelontwerp & Edelsmeedkunst. Bij de inrichting wordt maximaal rekening gehouden met de vereisten van de verschillende disciplines. De open structuur van het gebouw zal de samenwerking en interactie tussen de verschillende ateliers nog versterken. Een tentoonstellingsruimte, theorielokalen en een donkere ruimte voor video-opnames worden ook in het gebouw voorzien. In deze creatieve en kunstzinnige omgeving krijgen ook de studenten van het departement PXL-IT een plaats. De focus ligt er op user experience, virtual en augmented reality.

Naast het nieuwe campusgebouw komt een toren van 41,5 meter die het allereerste stduentenhotel in België zal huisvesten. Het hotel omvat 147 kamers voor kort verblijf (oppervlaktes van 19 m² tot 45 m²), gemeenschappelijke keukens en leefruimtes en een fitnessruimte. Ook de professionele bezoekers van PXL-Congress kunnen gebruik maken van het studentenhotel. De totale bovengrondse oppervlakte van deze toren bedraagt 6.200 m².

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Elfde-Liniestraat 25, Hasselt, Limburg, België
Bouwheer 
PXL, VKS Home-Invest
Architecten 
a2o architecten
Tijdelijke handelsvennootschap 
Willemen Construct, Vanhout
Oppervlakte bovengronds 
13 500m²
Uitvoeringstermijn
1 jaar 10 maanden
Start werken
02-2018
Einde werken
12-2019