Train Wash - Schaarbeek

Beschrijving 

Ter vervanging van de huidige trainwash in Schaarbeek voorziet de opdrachtgever NMBS-Technics de bouw van een nieuwe installatie in de directe omgeving. Het ontwerp en de studie werden gerealiseerd door TUC Rail. De werken omvatten de aanleg van een bedding, riolerings- en wegeniswerken, een betonnen wasstraat van 80 m lang en een technisch gebouw. De wasinstallatie en technische uitrustingen in het gebouw eigen aan een carwash zijn niet in de opdracht inbegrepen en worden door een nevenaanneming uitgevoerd.

  • Gebouw: 185 m²
  • Wasstraat: 600m²
  • Bedding: 1 km
  • Wegennet: 800m²

Categorie: Gebouwen; Industriebouw & Logistiek - Burgerlijke bouwkunde; Spoorinfrastructuur - Wegenbouw; Algemene wegenwerken

 

Franki Construct behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki, Aswebo en Aannemingen Van Wellen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Kenmerken 
Gebouw: grindkernen, funderingsplaat, prefab kolommen, balken, welfsels en sandwichpanelen // Wasstraat: waterdichte betonnen plaat van 84m lang met een 100-tal sokkels en een ingebetonneerde watergoot, afgewerkt met een waterdichting in polyurea.
Bijzondere kenmerken 
Hoge grondwaterstand (80 cm onder maaiveld) bemoeilijkt de werken.
Leeuwoprit, Evere, Brussels, Belgium
Bouwheer 
NMBS
Architecten 
TUC Rail
Studiebureau 
TUC Rail
Uitvoeringstermijn
7 maanden
Start werken
08-2013
Einde werken
03-2014