Wijnegem Shopping Center - Wijnegem

Beschrijving 

Uitbreiding en renovatie van Wijnegem Shopping Center in 3 fasen.

  • Fase 1: Uitbreiding Fnac en verplaatsing Lunch Garden (11/2011 - 05/2012) € 1.400.000
  • Fase 2: Uitbreidingswerken en renovatie: onderdeel Sarma en renovatie "Mall" (02/2012 - 09/2013) € 31.000.000
  • Fase 3: Renovatie shopping center (05/2012 - 11/2013) € 11.000.000.

Tijdens het volledige renovatieproces bleef het shopping center steeds geopend.
De befaamde ‘landmarks’ van Wijnegem Shopping Center – de hoofdingang, de centrale hal, de klok, enz. – ondergingen een ‘extreme makeover’. Een vernieuwd logo maakt deel uit van de restyling. Boven ingang 6 hangt een van de nieuwe opvallende zeilconstructies.
De centrale hal onderging een transformatie tot een forum met als blikvanger een open houten constructie. Het forum is geconcipieerd als een theater dat ingeschakeld kan worden voor events, lezingen, modeshows en tentoonstellingen. Ook de nieuwe infobalie werd in het forum geïntegreerd.
Rond de nieuwe klok in de ‘Clock Court’ zijn verschillende zitzones voorzien met een interactieve vloer die voor spectaculaire effecten kan zorgen. In het shopping center werden enkele nieuwe en bijzonder mooie fonteinen geïntegreerd.
Al het zitmeubilair werd tijdens de renovatie vervangen. Er zijn nieuwe zitbankelementen geplaatst met een mooi geïntegreerd systeem voor gescheiden afvalinzameling.  Er werden nieuwe zitzones met tapijt voorzien die meer rust moeten garanderen. Alle metalen balustrades werden verwijderd en vervangen door glasbalustrades met een verzorgde afwerking.
Voor de nieuwe verlichting in het hele shopping center werd er vooral gewerkt met LED’s die niet alleen beduidend zuiniger zijn in hun energieverbruik, maar ook veel minder onderhoud vragen dan de klassieke halogeen- of neonverlichting. Rustige kleuren, vormen en materialen, veel licht en ruimte, voldoende rustpunten en fraaie groene planten zorgen voor een prettige en relaxte sfeer.

Waar vroeger de supermarkt was, is er nu een stuk nieuwbouw. Hiervoor moe(s)ten enkele winkeliers tijdelijk verhuizen. Buiten deze winkeliers, die in de nieuwbouw hun nieuwe definitieve locatie kregen, kwamen er hier ook een aantal nieuwe winkels en 200 parkingplaatsen bij. Deze parkingplaatsen compenseren de plaatsen die elders door de renovatie wegvielen.
De uitrit van de parking werd opgeheven zodat de bezoekers die de tram of de bus nemen verkeersvrij en veilig naar het shopping center kunnen wandelen.
In de parkeergarage nabij inkom 6 zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen en elektrische wagens.
Ingang 5 werd verplaatst. Hier werden, naast extra groenvoorzieningen, nieuwe parkingplaatsen voor andersvaliden aangelegd.

Categorie: Gebouwen; Commercieel - Renovatie

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Uitgevoerde werken 
Renovatie van bestaand shoppingcenter en bouw van nieuw gedeelte (3 fasen)
Turnhoutsebaan 5, Wijnegem, Antwerpen, Belgium
Bouwheer 
RPFF Belgium, Royawyn
Bedrag 
€35.000.000
Architecten 
Jaspers-Eyers & Partners
Tijdelijke handelsvennootschap 
Willemen General Contractor, Cit Blaton
Uitvoeringstermijn
2 jaar 4 maanden
Start werken
10-2011
Einde werken
02-2014