Business Analist

Willemen Groep is in veel opzichten een ambitieuze durver. Onze groep omvat tal van aannemingsbedrijven, toeleveranciers en projectontwikkelaars. Vanuit een stabiel verleden en een rijke traditie bouwen we met 2.400 medewerkers aan prestigieuze projecten. Voor uitdagende projecten hebben wij de oplossingen van morgen. Met een stevig groeitempo, grote betrokkenheid en een no-nonsense bedrijfscultuur. Als organisatie hebben we grote ambities op vlak van digitalisatie. Er zijn al heel wat stappen gezet om het end-to-end bouwproces optimaal te digitaliseren. Op die manier ondersteunen we onze medewerkers op de werven. We ‘ontzorgen’ door administratieve opvolging, planning van de diverse activiteiten en kostenbeheersing zoveel mogelijk te automatiseren. Om onze ambities waar te kunnen maken, zijn we op zoek naar een collega business-analist.

Business Analist

Je bent de schakel tussen business en IT. Je stelt de juiste vragen om bestaande processen in kaart te brengen. Je hebt de juiste skills om verbeteringen te detecteren en te sturen naar implementatie. We zoeken een gepassioneerde analist die vanuit een sterke IT achtergrond makkelijk de haalbaarheid van voorstellen kan inschatten en verwerken in het plan van aanpak. Door je gedrevenheid inspireer je collega’s en overtuig je gebruikers. Samen met de sleutelgebruikers beheer je de user community en zorg je voor een optimale acceptatie van processen en applicaties. Je neemt de lead in de volledig application lifecycle waarbij je interne collega’s en externe partijen aanstuurt.

 • Je analyseert de bedrijfsvereisten en vertaalt ze naar gedetailleerde functionele specificaties;
 • Je creëert toegevoegde waarde door op basis van procesanalyse te duiden welke integraties noodzakelijk zijn;
 • Je neemt de eindverantwoordelijkheid in de uitvoering van projecten;
 • Je stelt samen met het team en project management de projectaanpak en planning op in nauwe samenwerking met alle betrokkenen binnen de organisatie;
 • Je volgt de voortgang van je projectuitvoering op, rapporteert op regelmatige basis de status en identificeert risico's;
 • Je werkt nauw samen met de business en het technisch applicatieteam;
 • Je voorziet de nodige opleidingen samen met de key users en ondersteunt in tweede lijn de eindgebruikers;

Profiel:

 • Je behaalde idealiter een master diploma in Handelsingenieur/Toegepaste Economische Wetenschappen/Handelswetenschappen of Industrieel Ingenieur;
 • ervaring binnen een gelijkaardige functie is een pluspunt;
 • Je hebt een grondige ervaring in proces- en functionele analyse en weet requirements duidelijk te formuleren;
 • Je beheerst een projectmanagement methodologie (Agile, Prince II, Pmbok);
 • Je bent analytisch sterk en combineert dit met hands-on aanpak;
 • Je bent bereid om de werking van een bouwwerf te leren kennen om zo je performance nog een extra boost te geven;
 • Je bent een teamplayer en kan collega’s motiveren om samen met jou aan de slag te gaan;
 • Je hebt een grondig inzicht in applicaties en het applicatielandschap;
 • Je bent in staat om een complex probleem te analyseren, een duidelijke oplossing te formuleren en de haalbaarheid in te schatten. Je werkt hierbij samen met het technische team.

Aanbod

Er wacht jou een sterk gevarieerde functie met tal van opportuniteiten. Je komt terecht in een sterk groeiende bouwgroep, waar ruimte is om je verder te ontplooien.  Je krijgt een werkplek in ons kantoor te Mechelen maar je bent bereid je te verplaatsen. 

Je mag rekenen op een voltijds contract van onbepaalde duur. Je werkt een 40-uren week, waardoor je op jaarbasis 12 ADV-dagen opbouwt, en volgt verder het collectief bouwverlof, waarvan drie weken tijdens de maand juli en twee weken kerstvakantie. Aanvullend kan je zes verlofdagen vrij inplannen. Je krijgt een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, maaltijdcheques en een firmawagen. 

 

Vacature Details

Aannemingsbedrijven 
Willemen Groep
Sector 
Bouw
Categorieën 
IT
Recruiter info
Ivan Malfliet
HR-Consultant
T +3215560914

Aannemingsbedrijven