•  

  Stel je eens voor dat je een jobbeurs bezoekt en dat je een paar seconden later op een startbaan van Brussels Airport staat en je de vliegtuigen over je hoofd ziet vliegen. Onmogelijk? Toch niet! Willemen Groep heeft de voorbije maanden gewerkt aan een 360°-video om mee uit te pakken op jobbeurzen. Met een speciale bril word je helemaal ondergedompeld in een virtuele wereld en bezoek je op enkele minuten tijd drie grote werven van Willemen Groep. Surf naar de website van 'Step into your future' (klik bovenaan op het witte plusteken), vraag daar je eigen VR-cardboard aan en dompel jezelf onder in de wereld van Willemen Groep. Veel VR-plezier!
   

 •  

  Het Museum aan de Stroom (MAS) op het Eilandje in Antwerpen is opgebouwd als een reusachtig stapelhuis en verwijst zo naar de pak- of stapelhuizen van het Antwerpen van weleer. Het museum is maar liefst 14.500 m² groot en met zijn hoogte van 65 meter is het gebouw een echte landmark in de stad. Een reusachtig mozaïek van Luc Tuymans siert het plein en de paviljoentjes rond het museum. Het MAS opende in mei 2011 zijn deuren.

 •  

  Aswebo is in mei 2015 gestart met de renovatie van startbaan 07R/25L op onze nationale luchthaven. De renovatie drong zich op om de veilige en efficiënte werking van de start- en landingsbanen te verzekeren. Het gaat om grootschalige renovatiewerken. De bovenste asfaltlagen van 12 centimeter dikte worden helemaal vernieuwd. Daarnaast worden ook de verharde bermen langs de startbaan en de afwatering van de baan tot op de fundering afgebroken en opnieuw aangelegd. Ook de riolering van de startbaan wordt gerenoveerd.

 •  

  Nieuwbouw en uitbreiding van het bedrijfsgebouw van Bru Textiles NV in Kontich met in totaal voor ongeveer 2530 m² aan kantoren en logistiek gedeelte. Daarnaast funderingen en vloerplaat voor een automatisch magazijn van zo'n 4000 m². Een uniek logistiek project in de Belgische textielsector.

 •  

  Het project Brabo 1 werd door Franki Construct uitgevoerd via PPS in een DBFM-procedure, waarbij de aannemerscombinatie instaat voor zowel het ontwerp, onderhoud, bouw en financiering van het project. In een modern architecturaal complex werden drie gebouwen samengebracht: een tramstelplaats, een kantoorgebouw en een werkplaats. De totale vloeroppervlakte bedraagt 15.000 m². Ook aan het milieu werd gedacht: op het dak van het onderhoudscentrum werden zonnecollectoren geïntegreerd om het water te verwarmen. Het regenwater wordt opgevangen om er de trams mee te wassen.

WILLEMEN GROEP is vandaag de grootste familiale Belgische bouwgroep. De uitbouw van de Groep raakte tijdens de vierde generatie in een stroomversnelling, o.a. met de overname van aannemingsbedrijven als Franki (1998), Cosimco (2005), Groep De Waal (2005) en wegenbouwers Aswebo (2011) en Aannemingen Van Wellen (2014).

Bouwen aan de toekomst... vergt niet alleen moed en doorzettingsvermogen, maar ook de kritische geest om voortdurend al het bestaande in vraag te stellen, te herdenken en opnieuw op te bouwen op basis van veranderende noden en behoeften in de markt en in de samenleving. De verandering is de uitdaging, de uitdaging is de verandering. WILLEMEN GROEP maakt er een erezaak van om elk project met de hoogste zorg af te werken.

Het doel van WILLEMEN GROEP is om bouwprojecten te realiseren en tijdig op te leveren volgens de wensen van de klant en dit op een gecontroleerde wijze zowel op vlak van kwaliteit, van veiligheid, als van milieu. Hiervoor steunen we op onze gemotiveerde medewerkers en onze knowhow.

Zowel in binnen- als buitenland houdt WILLEMEN GROEP er een stevig groeitempo op na. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuw talent met ambitie om de organisatie te versterken. Er wordt daarbij veel belang gehecht aan individuele ontplooiing, gecombineerd met grote betrokkenheid en waardering voor de geleverde prestaties. Uiteraard in een veilige omgeving. Wij houden van een no-nonsense bedrijfscultuur met veel zin voor initiatief en ondernemerschap.

Actueel