Oosterweel - Antwerpen

Beschrijving 

Het komende decennium bouwen we mee aan de grootste opdracht ooit op vlak van openbare werken in Vlaanderen: de Antwerpse Oosterweelverbinding. We maken deel uit van TM ROCO, dat zich onder meer zal ontfermen over de realisatie van de kanaaltunnels en de aanleg van de nieuwe R1 Noord en R1 Oost op Rechteroever.

De komende tien jaar zal de verkeersinfrastructuur in Antwerpen een grondige metamorfose ondergaan: verschillende tunnels zullen verschijnen om de Ring finaal rond te maken. Het viaduct van Merksem wordt afgebroken om plaats te maken voor een volledig verdiepte en gedeeltelijk overkapte Ring. Het deelproject Rechteroever vormt, via de Oosterweelknoop, de verbinding tussen de Scheldetunnel en de R1, zowel in noordelijke als in oostelijke richting. Om dit alles op een zo kort mogelijke termijn te realiseren, leggen we tijdelijk een nieuwe R1 aan ten oosten van de bestaande R1. De Antwerpenaar kan alvast beginnen uitkijken naar een vernieuwde stad, eentje waar een verkeersveilige infrastructuur de basis vormt voor groene ademruimte. 
 

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Bouwheer 
Lantis
Tijdelijke handelsvennootschap 
BESIX, BAM Contractors, Cordeel, DEME, Denys, Jan De Nul, Van Laere
Start werken
12-2021