Werken Evence Coppéelaan in Genk officieel van start

Prev Next

Vanochtend gaven Genks burgemeester Wim Dries (CD&V) en schepen van Mobiliteit Karel Kriekemans (CD&V) het symbolische startschot van de werken aan de Evence Coppéelaan. Willemen Infra is al sinds augustus bezig de brede autoweg van 1 kilometer om te vormen naar een veel smallere straat met veel groen en plaats voor fietsers en wandelaars. De herinrichting is één van de grootste onthardingsprojecten in Vlaanderen. Er is al zo'n 5.000 vierkante meter aan ontharding opgebroken, dat komt overeen met de oppervlakte van een voetbalveld. De werken durezn nog tot na de zomer van 2024.

"Met deze herinrichting komt er een einde aan de overmaatse, hoofdzakelijk op de wagen gerichte mobiliteit”, zegt burgemeester Wim Dries (CD&V). "Dit wordt een unieke verbinding tussen het centrum van Genk en C-mine in Winterslag, met respect voor het natuurlijke landschap. Dit is een meerwaarde voor alle weggebruikers, niet in het minst voor fietsers en wandelaars."

De werken die de Coppéelaan zullen transformeren schieten goed op. "We zijn nog niet halfweg, maar we hebben nu al een derde van alle ontharding opgebroken", legt schepen van Mobiliteit Karel Kriekemans (CD&V) uit. "We zullen nadien opnieuw een weg aanleggen, maar met maar 1 rijstrook. Het is de bedoeling dat de Evance Coppéelaan een gewone woonstraat wordt. Met veel ruimte voor fietsers en wandelaars en ook veel ruimte om regenwater in de bodem te laten sijpelen. Zo willen we wateroverlast in de toekomst vermijden."

Alle autoverkeer wordt samengebracht aan één zijde en het parkeren wordt gebundeld in enkele compacte parkeerzones. Verschillende pleinen over de rijweg heen moeten zorgen voor een betere oversteekbaarheid voor fietsers en wandelaars en het (be)leven langs de weg aangenamer maken. Ook de schoolomgeving krijgt de nodige aandacht. Met de heraanleg wordt ook de riolering aangepakt en worden er hemelwatervoorzieningen ingepast.

De heraanleg zal plaatsvinden over de gehele Evence Coppéelaan en het deel Bochtlaan tussen de Winterslagstraat en de Jan Habexlaan. Om de hinder voor omwonenden en handelaars minimaal te houden, zal er gewerkt worden in 5 zones en fasen.

9 Octobre, 2023 - 11:30

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.