Nieuwe brug in Geel-Stelen is klaar voor het verkeer

Prev Next

Donderdagochtend hebben 16 vrachtwagens van elk 43 ton de stabiliteit van de nieuwe brug over het Albertkanaal in Geel-Stelen getest. De brug werd goedgekeurd voor gebruik en wordt zaterdagochtend opgesteld voor het verkeer. Het is één van de 15 bruggen over het Albertkanaal die onze groep herbouwt naar een doorvaarthoogte van 9,10 meter.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de nieuwe brug over het Albertkanaal in Geel-Stelen. Begin juni 2018 werd de oude brug een 20-tal meter verplaatst zodat ze als tijdelijke omleidingsweg kon dienen. Op de bestaande locatie van de brug werd intussen een nieuwe stalen boogbrug gebouwd die een tweetal meter hoger is. Hierdoor bleef de onderbreking van de brug beperkt. De nieuwe brug heeft een totale overspanning van 123 meter en een nuttige breedte van 15,60 meter.

Begin oktober 2019 namen we al afscheid van de oude brug. De tests met de 16 vrachtwagens is een standaard test die verplicht is bij de ingebruikname van nieuwe bruggen. De vrachtwagens worden op verschillende manieren op de brug gepositioneerd om de draag- en veerkracht te testen. Alles verliep feilloos, waardoor de brug zaterdag in gebruik kan genomen worden. Het is de voorlaatste van de 7 bruggen uit cluster 1 die in gebruik genomen wordt. Eerder al werden de bruggen in Eindhout, Zutendaal, Ham-Zwartenhoek, Stokrooie en Herentals opengesteld voor het verkeer. De werken aan de brug in Eigenbilzen zitten in de laatste rechte lijn.

Foto: De Vlaamse Waterweg

28 Novembre, 2019 - 17:00

Willemen Infra a vu le jour le 1er juillet 2018 de la fusion entre Aswebo, Aannemingen Van Wellen et le département infra de Kumpen et est l'un des principaux constructeurs de routes et fabricants d'asphalte et de béton.

Depuis 1998, Franki Construct appartient à Willemen Groep, le plus grand groupe familial de construction en Belgique.