Daalbroekstraat in Lanaken week eerder open dan gepland

  • Wegversmalling
  • Kruispunt Daalbroekstraat
  • Herinrichting Daalbroekstraat in Lanaken
  • Herinrichting Daalbroekstraat
  • Herpetotunnel voor amfibiën, slangen en reptielen
Prev Next

De Daalbroekstraat in Rekem (Lanaken) onderging sinds einde maart een grondige make-over. Het doel was de autosnelheid drastisch verlagen. Sinds 1 juli, een week eerder dan voorzien, is de belangrijke verbindingsweg met Zutendaal en de toegangsweg tot het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis, terug open.

In de Daalbroekstraat in Rekem werd volgens metingen te snel gereden. Dat brengt niet alleen zwakke weggebruikers in gevaar, maar verstoort ook de natuur. Daarom kwamen er op tien plaatsen er wegversmallingen van één rijstrook, met een verhoogd wegdek. Ook werd de inrichting aangepast aan haar functie als weg door een waardevol natuurgebied. Zo werden er op 2 van de 10 locaties herpetotunnels ingewerkt onder het verhoogde wegdek. Dit zijn tunnels waar slangen, amfibieën en andere reptielen veilig de weg kunnen kruisen. Deze tunnels zijn uniek in Vlaanderen.

De werken zijn inmiddels afgerond. Vrijdag 1 juli in de namiddag werd deze belangrijke verkeersader terug opengesteld.

5 Juillet, 2022 - 13:00

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.