Daalbroekstraat in Lanaken week eerder open dan gepland

  • Wegversmalling
  • Kruispunt Daalbroekstraat
  • Herinrichting Daalbroekstraat in Lanaken
  • Herinrichting Daalbroekstraat
  • Herpetotunnel voor amfibiën, slangen en reptielen
Prev Next

De Daalbroekstraat in Rekem (Lanaken) onderging sinds einde maart een grondige make-over. Het doel was de autosnelheid drastisch verlagen. Sinds 1 juli, een week eerder dan voorzien, is de belangrijke verbindingsweg met Zutendaal en de toegangsweg tot het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis, terug open.

In de Daalbroekstraat in Rekem werd volgens metingen te snel gereden. Dat brengt niet alleen zwakke weggebruikers in gevaar, maar verstoort ook de natuur. Daarom kwamen er op tien plaatsen er wegversmallingen van één rijstrook, met een verhoogd wegdek. Ook werd de inrichting aangepast aan haar functie als weg door een waardevol natuurgebied. Zo werden er op 2 van de 10 locaties herpetotunnels ingewerkt onder het verhoogde wegdek. Dit zijn tunnels waar slangen, amfibieën en andere reptielen veilig de weg kunnen kruisen. Deze tunnels zijn uniek in Vlaanderen.

De werken zijn inmiddels afgerond. Vrijdag 1 juli in de namiddag werd deze belangrijke verkeersader terug opengesteld.

5 Juillet, 2022 - 13:00

Willemen Infra a vu le jour le 1er juillet 2018 de la fusion entre Aswebo, Aannemingen Van Wellen et le département infra de Kumpen et est l'un des principaux constructeurs de routes et fabricants d'asphalte et de béton.