Vervanging geluidsschermen - R0, Beersel-Drogenbos

  • Grondplan werken
     
    Grondplan werken
Prev Next
Description 

De huidige geluidsschermen (3,3 km) in Beersel zijn meer dan 30 jaar oud en toe aan vervanging. Op verschillende plaatsen op de binnen- en buitenring ontbreken panelen, waardoor het geluid van langsrijdend verkeer amper of zelfs bijna niet meer wordt gedempt. Het Agentschap Wegen en Verkeer besliste daarom om de verouderde schermen te vervangen door nieuwe en hogere schermen (tot 7 meter hoog). Ook komen er in Drogenbos over een afstand van 300 meter nieuwe schermen op locaties waar er vandaag nog geen staan. Deze ingrepen zorgen ervoor dat het omgevingslawaai wordt ingeperkt en de leefbaarheid van de omgeving verbeterd.

Zowel bij het vervangen van de verlichting in de middenbermen als bij het plaatsen van de geluidsschermen in de zijbermen, legt het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe betonnen vangrails aan. Ze vervangen de bestaande stalen vangrails. In dit project zal er uiteindelijk 27.000 meter aan nieuwe NJ's gegoten worden.

 

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.

 
location 

Project Details

Contractor
R0, Drogenbos, Vlaams Brabant, Belgium
R0, Vlaams Brabant, Belgium
Client 
Agentschap Wegen en Verkeer - Vlaams Brabant
Price 
€8.600.000
Construction period
11 months
Start work
05-2019
End of work
04-2020