E-Wood - Doel

Description 

Op de site van Indaver in de Waaslandhaven in Doel investeren Indaver en Veolia met de bouw van E-Wood, een nieuwe verwerkingsinstallatie voor niet-recycleerbaar houtafval, fors in de uitbreiding van de energieproductie. De installatie zal per jaar ca. 180.000 ton houtafval verwerken. De vrijgekomen energie wordt omgezet in elektriciteit en in stoom voor de industrie. Het houtafval wordt op de 2 ha grote site overdekt opgeslagen en thermisch verwerkt met wervelbedtechnologie. De installatie beschikt ook over intensieve rookgasreiniging. 

Omdat houtafval en houtstof erg brandbaar is, wordt enorm veel aandacht besteed aan brandbeveiling. Op de site worden twee prefabbetonnen brandveiligheidsgebouwen opgetrokken die verbonden zijn met alle gebouwen en transportbanden op de site, en met de ringleiding die rondom de site wordt aangelegd en gekoppeld is op de bestaande hoofdleiding van de hoofdsprinklerinstallatie.

Behalve Cosimco zijn met Willemen Infra en De Waal Solid Foundations nog twee andere bedrijven uit onze groep betrokken in het project. Willemen Infra stond in voor de voorbereidende grondwerken, De Waal plaatste de funderingspalen (prefab heipalen).

Dit groene energieproject draagt door zijn CO₂-neutraliteit bij aan de realisatie van de Vlaamse klimaatdoelstellingen.
 

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.

Since 2005, Cosimco has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

 
location 

Project Details

Contractors
Client 
E-Wood Energiecentrale NV
Architects 
BM Engineering BV
Engineering Office 
BM Engineering BV
Start work
12-2020