Licht op groen voor woonproject Asperre

Prev Next

Het toekomstige woonproject Asperre langs het Aspergeveld in Mechelen heeft zijn bouwvergunning beet. Asperre maakt deel uit van woonwijk Papenhof – De Hofkes die we vijf jaar geleden opleverden. Ook nu kiest IGEMO voor een samenwerking met Willemen Construct en Willemen Real Estate. De werken starten na de zomer op.

Net als bij de 43 woningen van De Hofkes ligt de nadruk bij Asperre op duurzaamheid en energiezuinig wonen. Asperre biedt 21 BEN- of bijna-neutrale woningen aan op een unieke locatie naast het park Papenhof, niet ver van het centrum van Mechelen. De voorverkoop verloopt vlot: 10 woningen werden al gereserveerd. "De vraag naar ruime woningen met veel lichtinval en een mooie tuin in een rustige, kindvriendelijke buurt in het Mechelse is enorm. De respons op de lancering van het project is dan ook groot”, aldus Wim Wermos, sales manager bij Willemen Real Estate.

Groene en kindvriendelijke omgeving

Door de ligging aan de stadsrand en de groene omgeving van het park is het rustig en aangenaam wonen in Asperre. Toch ben je op minder dan 10 minuten fietsen in de bruisende binnenstad. De voordelen van ‘wonen in de stad’ zijn dus binnen handbereik. Ook het treinstation Mechelen-Nekkerspoel en de oprit van de E19 zijn vlot bereikbaar.

Focus op duurzaamheid

Asperre geeft met zijn BEN-woningen de volle aandacht aan doorgedreven isolatie, vloerverwarming, ventilatie en zonnepanelen. In de 15 VERTE-woningen wordt er zelfs gebruik gemaakt van geothermie aan de hand van een BEO-veld. De energiezuinige maatregelen zorgen allemaal samen voor een laag E- en S-peil, wat resulteert in een lage energiefactuur. “Kopers verwerven een op-en-top energiezuinige woning die perfect past in het duurzame karakter van Papenhof”, zegt Peter De Bruyne, algemeen directeur IGEMO.

Kwalitatieve, hedendaagse architectuur

Alle woningen hebben 3 of 4 slaapkamers en een ruime zuidgeoriënteerde tuin met private fietsenberging, bereikbaar via een tuinpad. Er zijn verschillende types woningen, die zich onderscheiden door hun indeling, gevel en ramen. Alle woningen werden ontworpen in een hedendaags en tijdloos design met een praktische indeling en hoog wooncomfort. Ze worden gebouwd vanuit een eenvoudig basisplan met in de woning zelf een beperkt aantal dragende wanden. Dat heeft als voordeel dat de woning qua indeling flexibel blijft voor een veranderend gebruik in de toekomst. “Asperre staat voor open en lichte doorzonwoningen met elk een eigen identiteit”, aldus Tom Verschueren van dmvA architecten.

Wagens verdwijnen onder de grond

Parkeren in Asperre gebeurt in de ondergrondse parkeergarage, waardoor er bovengronds een verkeersluwe omgeving ontstaat met een groen uitzicht. Wie interesse heeft in een energiezuinige en duurzame woning in een groene, verkeersluwe omgeving vlak bij het centrum van Mechelen kan contact opnemen met Wim Wermos van Willemen Real Estate: 0477 04 00 04 of asperre@willemen.be.

www.asperre.be

18 June, 2021 - 15:15

Willemen Real Estate is the Willemen Groep’s project development department.

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.