WZC Heilige Catharina - Zonhoven

Description 

Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de huidige normen en daarom werd beslist om het woonzorgcentrum af te breken en te vervangen door een nieuwbouw. In de plaats komt een stervormig gebouw met verschillende vleugels.

Het nieuwe WZC krijgt een open karakter met zicht op groen en wordt in twee fases opgetrokken. Eerst wordt een nieuwe vleugel gebouwd zodat de bewoners kunnen verhuizen. Vervolgens wordt de vrijgekomen vleugel van het oude gebouw afgebroken en kan er verder gewerkt worden aan de rest van de nieuwbouw. De planning werd zo opgesteld dat het WZC operationeel kan blijven tijdens de werken. Het nieuwe WZC zal trouwens minder grondoppervlakte innemen, maar is door een efficiënt ruimtegebruik wel een stuk ruimer dan het huidige gebouw. Na de werken zal het WZC plaats bieden aan ongeveer 150 bewoners en 14 extra kamers tellen.

 

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.

 
location 

Project Details

Contractor
Engstegenseweg 3, Zonhoven, Belgium
Client 
vzw Christelijke Woon- en zorgcentra
Price 
€20.600.000
Architects 
VK Architects & Engineers
Surface area above ground 
9 200m²
Surface area subterranean 
1 400m²
Start work
02-2022