Nieuwe A11 opent met groot feest op 26 augustus

Prev Next

 Binnen enkele weken is de nieuwe A11-autosnelweg tussen Brugge en Westkapelle (Knokke-Heist) helemaal klaar. Om het einde van de imposante werken te vieren, organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op zaterdag 26 augustus een groot openingsfeest. Die dag kan je de nieuwe 12 km lange snelweg per fiets, te voet of zelfs in een treintje ontdekken.

Op 26 augustus, enkele dagen voor de eerste auto’s over de A11 rijden, ben je van harte welkom om de opening van de nieuwe snelweg mee te komen vieren. Na de officiële inhuldiging van de beweegbare brug over het Boudewijnkanaal door Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts, krijgen bezoekers de kans om de nieuwe A11 op een unieke manier te ontdekken:

  • Kies een van de uitgestippelde fietstochten en ontdek de snelweg, de nieuwe fietsvoorzieningen en het groene polderland op je eigen ritme. Deze dag biedt bovenal een unieke gelegenheid om de A11 én de mooie omgeving per fiets te ontdekken. Er is een fietsroute uitgestippeld van 33 kilometer die de hoogtepunten van de A11 én het fraaie polderlandschap verkent. Wie dat te veel vindt, kan op enkele plaatsen het parcours inkorten via shortcuts. 
  • Spring op de A11-trein en tuf mee naar de beweegbare brug.
  • Of laat je verleiden om deel te nemen aan één van de vele attracties op het A11-animatieplein. Daar krijgt iedereen de kans om een hoverboard of spacebike uit te proberen. Kinderen kunnen hun behendigheid testen op een quadparcours of in het verkeerspark. En voor de kleinsten garandeert het AWV uitbundig spring- en dansplezier.

De A11 verbindt

De A11 heeft drie belangrijke doelstellingen. Enerzijds zorgt de snelweg voor een vlotte verbinding tussen de N31 in Brugge en de N49 in Knokke-Heist. De nieuwe weg maakt de Zeehaven van Brugge beter bereikbaar en verhoogt de verkeersveiligheid doordat havenverkeer en lokaal verkeer van elkaar gescheiden zijn. Anderzijds vergroot tegelijkertijd de leefbaarheid en woonkwaliteit van de regio. Het lokale verkeer kreeg nieuwe verbindingswegen en veilige fietsroutes brengen fietsers op een aangename manier naar de verschillende polderdorpen. Tot slot zorgt de gloednieuwe A11 ervoor dat ook toeristen vlot naar de Oostkust en terug rijden. Vanuit Willemen Groep werken Aswebo en Franki Construct sinds het voorjaar van 2014 mee aan dit huzarenstukje.

Meer info over het openingsfeest vind je hier.
 

8 Août, 2017 - 09:30

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.