Bergwijkbrug - Merelbeke

Description 

De ruim 100 meter lange nieuwe Bergwijkbrug in Merelbeke is eind 2021 in gebruik genomen. Ze voldoet aan alle noden van deze tijd, zorgt voor een veiligere en vlottere verkeersafwikkeling en met een hogere doorvaarthoogte garandeert ze bovendien vlot scheepvaartverkeer op de Ringvaart.

De werkzaamheden voor deze brug met drie rijvakken en een composieten fietspad in uitkraging gingen in de zomer van 2020 van start. Om de hinder te beperken, werd de nieuwe brug naast de oude brug gebouwd. Na de afbraak van de 60 jaar oude brug in januari, kon de nieuwe brug tijdens het bouwverlof in juli naar haar definitieve plaats worden geschoven.

Tegelijk kregen de oevers van de Ringvaart een grondige renovatie. Beide ingrepen maken dat de Ringvaart nu toegankelijk is voor moderne schepen met drie containerlagen. Deze extra troeven maken van de vaarweg een nog aantrekkelijker alternatief voor het transport over de weg. De brug is bovendien een belangrijke schakel in de fietssnelweg F40, de grote fietsring rond Gent. De drukke omgeving met veel verkeer en de beperkte beschikbare ruimte maakten deze werf extra complex.

 

Depuis 1998, Franki Construct appartient à Willemen Groep, le plus grand groupe familial de construction en Belgique.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
Fraterstraat , Merelbeke, Oost-Vlaanderen, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
De Vlaamse Waterweg, AWV Oost-Vlaanderen, Gemeente Merelbeke
Délai
1 an 4 mois
Début des travaux
08-2020
Fin des travaux
12-2021