4.700 bezoekers op onze 5 werven tijdens Open Wervendag

Prev Next

De achtste editie van de Open Wervendag heeft zondag meer dan 72.000 bezoekers gelokt, verspreid over 140 werven in Vlaanderen en Brussel. “Ondanks de regen stonden mensen soms meer dan een uur aan te schuiven om toch maar een kijkje te kunnen nemen. We zijn ook verheugd met de enorme tevredenheid van de bezoekers die onder de indruk waren van de complexiteit van bouwprojecten en wat er allemaal bij komt kijken. We mogen vandaag trots zijn op onze sector”, aldus de Conferatie Bouw.

Ook de Willemen Groep zette haar beste beentje voor en stelde vijf werven open voor het grote publiek. Residentie Mistral in Sint-Lambrechts-Woluwe, De Hofkes in Mechelen, Artevelde Plaza in De Panne en Campus Noord van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen, haalden samen bijna 2.000 bezoekers. De Open Wervendag werd in elke provincie officieel geopend. In de provincies West-Vlaanderen en Antwerpen gebeurde dat op een van onze werven. Op de werf Artesis Plantijn Hogeschool (Campus Noord) in Antwerpen werd het lintje doorgeknipt door gouverneur Cathy Berx. In Brugge werd de werf stationsomgeving Brugge officieel geopend in aanwezigheid van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, staatssecretaris Hendrik Bogaert en burgemeester Renaat Landuyt.

Net als vorig jaar - toen met Noord-Zuid Kempen - trok Aswebo met zijn werf het meeste volk. De vernieuwing van de stationsomgeving in Brugge wordt op de website van Open Wervendag een van de toppers van deze editie genoemd. Maar liefst 2.700 mensen kwamen een kijkje nemen naar de zwevende balkonrotonde met daaronder fiets- en voetpaden en fiets- en voetgangerstunnels. Het nieuwe stationsplein loopt tot onder de rotonde en wordt een uitstekende locatie voor evenementen. Dit spectaculaire project moet begin volgend jaar helemaal afgewerkt zijn.

Ondanks het regenweer was deze editie van de Open Wervendag meer dan geslaagd. De deskundige uitleg van onze mensen ter plaatse en de attenties die de bezoekers meekregen, werden duidelijk geapprecieerd. We willen graag alle medewerkers bedanken voor hun inzet en de bezoekers voor hun interesse. Graag tot volgend jaar!

Een fotoverslag van de Open Wervendag vind je op onze Facebookpagina.

13 May, 2014 - 11:30