Actiecomité trakteert wegenwerkers Aswebo op ontbijt

Prev Next

Wegenwerkers van Aswebo werden maandag door ‘Actiecomité N41 Veilig door Hamme’ getrakteerd op een ontbijt. De fietssnelweg langs de N41 tussen Sint-Niklaas en Elversele (Temse) die in november werd opgesteld, wordt nu door Aswebo doorgetrokken tot in Dendermonde. “Deze traktatie is het feestelijke startschot voor deze werken omdat ze zullen zorgen voor veilig verkeer op en langs de N41”, klinkt het bij het actiecomité.

De nieuwe fiets-o-strade zal lopen van de rotonde Duivenhoek in Elversele tot het kruispunt van de N41 met de Mechelsesteenweg in Dendermonde. De N41 loopt over twee bruggen: de brug over de Durme en de Schelde. Beide bruggen krijgen een grondige opknapbeurt. De verharding en waterdichting van de bruggen worden opgebroken tot op het betonnen brugdek en vernieuwd. Na de sanering zal één van de brugdelen dienst doen als dubbelrichtingsfietspad. Daarnaast zal dit brugdeel zo ingericht worden dat er uitzonderlijk vervoer over kan. 

5 nieuwe kruispunten

Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad dwarst 5 kruispunten van de N41 die moeten heringericht worden. Daarnaast voorzien we een fietsoversteek over de Dendermondsesteenweg en over de N41 naar Zwaarveld en ook langs de beide zuidelijke ventwegen komt een dubbelrichtingsfietspad. Aan het kruispunt van de N41 met Hamveer wordt een zone ingericht waar auto's kunnen keren. Dat is nodig omdat de ventwegen éénrichtingsverkeer worden.

Eind vorig jaar al werden de voorbereidende werken aangevat, met name de grondwerken in de bermen langs de N41 waar straks het fietspad komt. Nu start dus de aanleg ervan. Tijdens de werken blijft verkeer in beide richtingen mogelijk op de N41. De werken zullen tot het voorjaar van 2019 duren.
 

15 February, 2018 - 11:45

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.