Amerikaans bouwtijdschrift lauwert foto werken E34

Prev Next

Opnieuw is een foto gemaakt op één van onze werven één van de winnaars van de prestigieuze fotowedstrijd van het Amerikaanse bouwtijdschrift ENR. Vorig jaar viel een foto van de Aalsterse ring in de prijzen, dit jaar gaat het om een dronebeeld van asfalteringswerken op de E34. De foto werd beloond met een publicatie in het vakblad. 

Net als vorig jaar is het fotograaf Erwin Tecqmenne uit Zele die zijn inzending beloond ziet met een plaats tussen de 37 winnaars van de wedstrijd. Erwin maakte de foto in opdracht van onze groep en is de enige Belg tussen alle winnaars. Op het podium kreeg Erwin het gezelschap van 33 Amerikanen, een Deen, een Ier en een Qatari. Het tijdschrift ontving in totaal meer dan 760 inzendingen. De jury houdt tijdens de selectie vooral rekening met de behendigheid en de aandacht voor details en het veiligheidsaspect.

Erwin nam de luchtfoto met een Acecore Neo drone met een Canon-camera van het type Eos 5DsR. De foto toont een sfeerbeeld tijdens de asfalteringswerken op de E34 tussen Lille en Turnhout. “Wat deze foto zo bijzonder maakt, is het contrast tussen de nieuwe zwarte asfaltlaag en de bleke ondergrond. Om tot het gewenste resultaat te komen, wachtte ik het moment af waarop de walsen samenkwamen”, aldus Erwin Tecqmenne, die sinds 1988 beroepsfotograaf is.

De E34 werd dit voorjaar van Lille tot Turnhout helemaal opgebroken. Aswebo verving er samen met Colas over een afstand van 9 kilometer de betonnen verharding in beide richtingen door asfalt.
 

 

16 January, 2018 - 17:15

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.