Artesis Plantijn Campus Noord rolt uit 3D-printer

Prev Next

Printbedrijf Goedhart Repro is er in geslaagd om een 3D-print te maken van de Artesis Plantijn Hogeschool Campus Noord, een ontwerp van POLO Architects i.s.m. Jaspers-Eyers & Partners.

De nieuwbouw die Willemen in THV met Interbuild optrekt aan de Noorderplaats/Italiëlei in Antwerpen, kenmerkt zich door een opvallend trapeziumvormig hoofdgebouw en een langgerekt gedeelte in laagbouw aan de Noorderlaan. Het resultaat mag er zijn: het 3D-model gunt letterlijk een tastbare kijk op de architectuur van het project.

3D-printing is een techniek in opmars. Om deze techniek zich eigen te maken, zetten Goedhart Repro in samenwerking met architectuurwebsite Architectura in maart 2013 een wedstrijd op poten. POLO Architects kwam met het project Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen als één van de drie winnaars uit de bus. De maquette kwam er na uitvoerig overleg tussen Goedhart Repro en POLO. Ze etaleert een opmerkelijke detailleringsgraad, getuige ook de fijne gevelstructuur met amplitude. Op het resultaat zit trouwens geen enkele foutmarge.

Hoe de maquette precies tot stand kwam, lees je hier.

5 November, 2014 - 11:45