GO! campus Ruggeveld opent de deuren

Prev Next

De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is vrijdag officieel geopend. Het bestaande internaatsgebouw werd door Franki Construct verbouwd tot een hedendaags onderwijsgebouw, waar voortaan het centrum voor volwassenenonderwijs en het centrum voor leerlingenbegeleiding een plaats hebben.

GO! CVO Antwerpen biedt op deze nieuwe campus, waar elke dag plaats is voor 1.200 cursisten, zowel Nederlands voor anderstaligen als tweedekansonderwijs en bedrijfsbeheer aan. “Het is een grote meerwaarde dat de campus is aangepast aan de specifieke noden en behoeften van volwassenen. De goed uitgeruste leslokalen en het open leercentrum zijn een voorbeeld voor het volwassenonderwijs van de toekomst”, klinkt het bij het GO! CVO Antwerpen.

Het GO! CLB Antwerpen dat ongeveer 15.000 leerlingen uit de 45 scholen van de GO! scholengroep Antwerpen begeleidt, heeft op campus Ruggeveld zijn nieuwe hoofdzetel. Naast kantoren en vergaderruimten beschikt de bovenste verdieping over een open kantoortuin met een prachtig uitzicht over de hele stad.

Franki Construct vatte de werken aan in september 2015 met het strippen van alle ruimtes in het bestaande gebouw (7.500 m² verdeeld over 6 verdiepingen). Aan de voorgevel werd een nieuwbouw van 500 m² opgetrokken. Franki Construct zorgde ook voor de technieken (sanitair, HVAC, elektriciteit en een lift) en de omgevingsaanleg (11.000 m²).

Foto's: GO! CVO Antwerpen
 

22 October, 2016 - 14:00