Kumpen Infra plant voortaan ook Lean

Prev Next

In het kader van de sanering van de Rijsbeek plant het Kumpen Infra-team de werken in en rond de Wijerstraat in Spalbeek ondertussen volgens de Lean-methode verder. Deze eerste ervaring met Lean binnen Infra zal meteen het startschot zijn om nieuwe projecten op dezelfde efficiënte manier te plannen en uit te voeren.

In opdracht van Aquafin startte Kumpen midden augustus dit jaar met de nodige rioleringswerken die ervoor zullen zorgen dat het huishoudelijk afvalwater niet langer in de Rijsbeek terecht komt. Het gescheiden rioleringsstelsel zal ervoor zorgen dat het afvalwater naar het dichtstbijzijnde zuiveringsstation gaat dat de waterkwaliteit binnen de projectzone aanzienlijk zal verbeteren. Aansluitend vernieuwen ze ook het wegdek.

Voor de eerste keer loopt een Infra-werf volgens Lean Planning en de reacties zijn alvast positief: 

Wat me heel snel opviel was dat Lean Plannen de betrokkenheid onder zowel de verschillende partijen als onze eigen collega’s aanzienlijk verhoogt. Iedereen draagt zijn steentje bij en dat gevoel wordt meer tastbaar. Lean werken heeft dus zeker een positieve impact op het engagement”, getuigt werfleider Patrick Roelands.

Ook projectleider Rob Eyckens is overtuigd van de aanpak:

De grote post-it-planning maakt alles bovendien heel visueel en overzichtelijk. Iedereen ziet precies wanneer en wat hem te doen staat. Daarnaast triggert dergelijke planning iedereen om op een meer logische manier te werk te gaan om het eindresultaat te bereiken. Het zet aan tot efficiënter denken.”

15 December, 2017 - 08:45

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.