Kumpen kiest voor toekomst met Willemen Groep

Prev Next

Willemen Groep, de grootste familiale bouwgroep in België, neemt vanaf 1 januari 2018 het bouwbedrijf van Jan, Paul en Robert Kumpen over. Kumpen is actief in de bouw, infrastructuur en rioolrenovatie. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 115 miljoen euro. 

Er werd sinds enkele jaren al op verschillende vlakken samengewerkt tussen Willemen Groep en Kumpen en dit tot tevredenheid van beide partijen. Omdat er binnen de familie Kumpen geen familiale opvolging was en omdat Willemen via Aswebo al voor 50% participeerde, was de volledige integratie een voor de hand liggende keuze. Door deze integratie versterken Kumpen en Willemen Groep hun positie in Vlaanderen én Wallonië.

K-Boringen, het bedrijf binnen Kumpen dat gespecialiseerd is in het boren van tunnels, én de activiteit projectontwikkeling zijn niet betrokken bij de integratie.

Kumpen werd in 1945 opgericht als draineerbuizenfabriek. De onderneming kende een forse expansie en de activiteiten werden gaandeweg uitgebreid met respectievelijk infrastructuur-, riolerings- en bouwwerken. Naast de hoofdzetel in Hasselt heeft Kumpen sinds 2014 ook een regionale vestiging in het Waalse Fleurus, nabij Charleroi. Ook na de integratie blijven deze vestigingen behouden, net als de naam Kumpen.

“Binnen de familie hebben we geen familiale opvolging. We moesten vroeg of laat dus op zoek naar een overnemer. Willemen is gezien hun Aswebo participatie (sinds 2011) de logische keuze en we zijn ervan overtuigd dat dit ook de beste keuze is. Sinds enkele jaren wordt er op verschillende vlakken al samen gewerkt en dit loopt zeer vlot”, vertelt Paul Kumpen, Gedelegeerd Bestuurder van Kumpen.

“Bij Willemen vinden we dezelfde familiale sfeer terug. Onze bedrijfsculturen komen overeen en de waarden sluiten bij elkaar aan. Willemen is dus de beste keuze om de toekomst van het bedrijf en onze 330 werknemers veilig te stellen. Johan Ceyssens staat aan het hoofd en zal de integratie begeleiden.”

Grote complementariteit

Ook aan de kant van Willemen Groep zijn ze blij met de keuze van Kumpen. Tom Willemen, CEO van Willemen Groep: “Kumpen is een mooi bedrijf, dat op vele vlakken complementair is met onze groep waardoor er verschillende raakvlakken zijn. Er zijn eerst en vooral de vergelijkbare bedrijfsculturen en –waarden. De mensen van Kumpen zullen zich dus snel 100% thuis voelen bij ons. Met hun vakkennis en gedrevenheid zijn ze een stevige aanwinst voor de groep. Daarnaast versterkt Willemen Groep door deze overname zijn positie in Vlaanderen én Wallonië."

"Kumpen staat, net als alle bedrijven binnen de Willemen Groep, voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Iedereen bij Kumpen en Willemen Groep beseft dat mensen en niet stenen het verschil maken in een snel evoluerende bouwsector. De sleutel tot succes is innoveren om slimmer en efficiënter te werken. Bij Willemen Groep spelen we hierin een voortrekkersrol. Bij Kumpen doen ze dit ook door bijvoorbeeld fors in te zetten op BIM. Door het bundelen van onze krachten ziet de toekomst er voor beide partijen rooskleurig uit”, besluit Tom Willemen.
 

27 October, 2016 - 17:15