Kumpen wint Bouwopleidingsaward 2015

Prev Next

Na de nominatie door fvb-Constructiv Limburg midden november, mocht bouwbedrijf Kumpen op 26 november de Bouwopleidingsaward officieel in ontvangst nemen. Kumpen behaalde de titel ook al in 2008, 2011 en 2013.

Al voor het 12de jaar op rij kregen op 26 november vier Limburgse bouwbedrijven van fvb-Constructiv Limburg (het Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid, regio Limburg) een erkenning voor hun inspanningen op het gebied van opleidingen in de bouwsector. Voor deze award werden bouwbedrijven opgesplitst in vier categorieën op basis van het aantal bouwvakkers dat ze in dienst hebben.

Bepalend voor de nominatie was de inzet van het bedrijf op het gebied van opleiding tijdens de laatste drie jaar. Werd er gebruik gemaakt van alle opleidingsstelsels die het fvb aanbiedt: opleiding tijdens de werkuren, avond- en zaterdagopleiding, winteropleiding, alternerende bouwopleiding (ABO) en/of jongerenleerlingwezen (JLW)? Werden er structureel opleidingen gepland? De beloning van het fvb is er voor bouwbedrijven die structureel nadenken over opleidingen voor hun bouwvakkers.

Kumpen behoort sinds de overname van Aswebo in 2011 voor 50 procent tot de Willemen Groep. Een welgemeende proficiat aan onze collega's!

2 December, 2015 - 10:45