Nieuwe fietstunnel op Aalsterse ring feestelijk ingefietst

Prev Next

Vrijdagmiddag werd de nieuwe fietstunnel onder de Siesegemlaan in Aalst feestelijk ingefietst. De fietstunnel is de eerste mijlpaal in het project Ring Aalst. Dankzij de tunnel beschikken fietsers nu over een veilig en vlotte verbinding naar het centrum van Aalst.

De tunnel werd geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Oost-Vlaanderen Peter Hertog, Aalsters burgemeester Christoph D’Haese en schepen van Mobiliteit Dylan Casaer.

Het kruispunt van de Siesegemlaan met de Merestraat is al klaar sinds 21 november. Het nieuwe kruispunt biedt een directe toegang naar het AS Ziekenhuis en de bedrijvenzone aan de Merestraat. Sinds de openstelling van het kruispunt verloopt het verkeer over de ring al een stuk vlotter.

De tweede fietstunnel, die onder het kruispunt met de Merestraat, is ook bijna klaar voor gebruik. Deze wordt aangesloten zodra de fietsaansluiting ter hoogte van de oude Merestraat aangelegd is. Ondertussen lopen ook de tunnelwerken aan de Boudewijnlaan verder. Op dit moment worden de wanden van de tunnel aangelegd. Als die werken klaar zijn, in april 2017, volgen de tunneldaken en de vloerplaten.

Het project Ring Aalst wordt uitgevoerd door Franki Construct en Aswebo. De nieuwe ring zal vlotter en veiliger zijn en meer capaciteit hebben. De werken werden eind augustus vorig jaar opgestart.

Foto: www.ringaalst.be

12 December, 2016 - 14:15

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.