Residentie Prinsenhof opent de deuren

Prev Next

Op de hoek van de Gentsestraat met de Nieuwbeekstraat, vlak bij het centrum van Aalst, werd dinsdag in aanwezigheid van burgemeester Christoph D'Haese en Wilfried Martens (Senior Homes) Residentie Prinsenhof officieel geopend. Willemen realiseerde er 39 assistentiewoningen met privatieve terrassen, 17 ondergrondse autostaanplaatsen, een tuin en een gemeenschappelijke neveninfrastructuur. 

Residentie Prinsenhof staat voor de nieuwste generatie aan assistentiewoningen waarbij luxe, comfort, veiligheid en zorgeloos gemak centraal worden gesteld. De residentie biedt een permanente ‘hotelservice’ op maat, een allesomvattende maar niet verplichtende zorgformule en een woonassistente als centraal aanspreekpunt. Uniek aan het concept is dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben.

Alle éénslaapkamerappartementen (51 à 73 m²) hebben veel lichtinval, een volwaardige keuken, leefruimte, badkamer, berging en een privéterras tot 30 m². De appartementen zijn net zoals het hele gebouw voorzien op rolstoelleefbaarheid en -toegankelijkheid. De veiligheid van elke bewoner is optimaal verzekerd met toegangscontrole, inbraak- en branddetectie en een multifunctioneel en gebruiksvriendelijk video-, oproep-, en bestelsysteem dat de bewoner zelf kan bedienen.

Verder is er ook een ondergrondse parking met fietsenberging, een groene tuin met petanquebaan en gemeenschappelijke ruimtes. In de polyvalente ontmoetingsruimte ‘De Prins’ worden de maaltijden geserveerd, kan iets gedronken worden en vinden de activiteiten plaats. In ‘De Prinses’ vind je een kapper, schoonheidsspecialiste en kinesist. Daarnaast is er nog een gemeenschappelijk wassalon en een fitness- en wellnessruimte.

De assistentiewoningen en de gemeenschappelijke delen zijn afgewerkt met duurzame materialen. Dankzij een energiezuinig collectief verwarmingssysteem en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, gecombineerd met een performante luchtdichtheid heeft het bouwproject een zeer laag E-peil, wat resulteert in lage energiekosten voor de bewoners. Momenteel is 95% van de woningen verkocht en is 45% verhuurd.

Willemen bouwt op dit moment voor Senior Homes nog aan Residenties Vijverhof in Zwevegem (68 assistentiewoningen) en Clarenhof in Nieuwpoort (110 assistentiewoningen).
 

23 January, 2018 - 16:45

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.