Genkse Shopping 1 is helemaal klaar

Prev Next

De vernieuwing en uitbreiding van het oudste shoppingcenter van ons land, Shopping 1 in Genk, is afgerond. Op iets meer dan twee jaar tijd werd de capaciteit van het winkelcentrum verhoogd van 60 naar meer dan 100 winkelpanden. Goed voor in totaal 150 jobs extra.

Met een nieuwe uitstraling en een grotere oppervlakte (27.000 vierkante meter) biedt het winkelcentrum ruimte voor meer dan 100 winkels. De voorbije twee jaar werd het sterk verouderde shoppingcenter volledig gemoderniseerd. Zo heeft het centrum nu ook een telsysteem, waarmee het bezoekersaantallen kan monitoren. Op vlak van brandveiligheid en technische installaties is het winkelcentrum aangepast aan de actuele noden en vereisten.

De uitbreiding werd gerealiseerd op het gelijkvloers door toevoeging van een niveau +1. Op het gelijkvloers gebeurde de uitbreiding aan de noordzijde, tussen het oude gebouw en de Europalaan, op de voormalige parkingzone. De nieuwe gang met een 25-tal winkels sluit aan op de vroegere uitgangen van de Europalaan. In deze zone bevinden zich ook de liften naar het parkeergebouw.

Sinds de renovatie heeft Shopping 1 rond de vijfentwintig nieuwe bedrijven mogen verwelkomen. Deze brengen het totaal aantal jobs in het winkelcentrum op 440. Dat zijn er 150 meer dan vroeger. Een groot deel van winkels bleef open tijdens de werkzaamheden. Om het einde van de werken te vieren pakken de handelaars de komende drie dagen uit met tal van actie en promoties voor hun klanten.

13 November, 2014 - 15:15