Willemen Construct en Willemen Infra slaan de handen in elkaar voor prestigieus vakantiepark Terhills

Prev Next

Afgelopen vrijdag werd samen met de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, het contract getekend voor de realisatie van Terhills, een exclusief ontspanningsdomein dat een nieuwe invulling zal geven aan de voormalige mijnsite van Eisden. Het toeristisch recreatief project wordt een resort van 250 gevarieerde high-end villa’s aangevuld met een brede waaier van ontspanningsmogelijkheden en -activiteiten.

Willemen Construct neemt als aannemer de bouw van de vakantiewoningen voor zich en Willemen Infra vormt samen met Van de Kreeke en Aertssen een maatschap voor de infrastructuurwerken van deze toonaangevende ontwikkeling waar duurzaamheid centraal staat. De houtskeletbouw van de villa’s zal ervoor zorgen dat de woningen perfect in hun idyllische setting passen. Er zijn vijf types van villa’s, gaande van 2, 4, 6, 8 of 12 personen, alle ingebed in het groen en gelegen langs het water. Ongeveer de helft is verbonden via bosrivieren geconnecteerd met de Grote Plas, ook de anderen liggen aan het water.

Naast villa’s, bestaat het project uit een Country Club met lobby, een Grand Café en restaurant, entertainment faciliteiten, een indoor kinderspeelwereld en Aqua Lagoon, een subtropisch zwemparadijs met een prachtig uitzicht over de Grote Plas. De realisatie van het resort start met enkele proefwoningen waarvan de bouw als waardevolle ervaring zal dienen bij de verdere uitrol van de overige vakantievilla’s. In het najaar 2020 vervolgens zal het park haar deuren openen. Pierre & Vacances Center Parcs neemt de uitbating van het park voor zijn rekening.

Groen en duurzaam

De keuze ligt niet alleen bij duurzame bouwmaterialen, maar er wordt ook op 100 % groene elektriciteit gemikt. Dankzij drijvende zonnepanelen en een eigen batterijenpark zal Terhills volledig ecologisch functioneren. Bovendien komt er een autoluw park dat mogelijk maakt de gasten op een duurzame manier te vervoeren en zo maximaal gebruik te maken van milieuvriendelijke vervoermiddelen. Zo mag Terhills terecht een groene parel in het Limburgse Maasland genoemd worden.

De aanbestedingsprocedure van het zwembad en de centrale voorzieningen lopen momenteel nog en komen later in het bouwtraject nog aan bod.

28 May, 2019 - 08:30

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.