Fietsostrade F11 Antwerpen-Lier klaar tussen Deurne en Mortsel

Prev Next

De fietsostrade F11 Antwerpen-Lier is tussen de Vosstraat in Deurne en het fietstunneltje aan de Priester Poppestraat in Mortsel helemaal klaar. Sinds deze week fiets je er over een afstand van 2,8 km over een fietsweg van vier en een halve meter breed. 

Willemen Infra ging begin september 2018, in opdracht van de provincie Antwerpen, van start met de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Het project start aan de Vosstraat, langs de luchthaven in Deurne richting Boechout. Op de grens van Boechout en Mortsel plaatste Franki Construct begin mei een kunststof fietsbrug die aansluit op de Victor Heylenlei. Die straat wordt een fietsstraat. In de Oude Steenweg wordt het fietspad verlegd zodat het aansluit op de reeds aangelegde fietsostrade.

De fietsostrade zal niet alleen voorzien worden van de nodige verlichting, maar ook van alle belijningen. De randen van deze fietsostrade kregen een dot-markering. Deze markering heeft een betere lichtweerkaatsing bij regenweer of in het donker. Het waarschuwt je als fietser wanneer je op de lijn rijdt. Nog niet het volledige traject is befietsbaar. Voorlopig is het nog niet mogelijk om over de fietsbrug te fietsen. Hiervoor moeten eerst de werken aan de Victor Heylenlei en de Oude Steenweg klaar zijn. Indien alles vlot verloopt, zijn deze werken eind dit jaar achter de rug.

De fietsostrade F11 Antwerpen-Lier wordt 12 km lang. Op slechts 30 minuten fiets je dan van Antwerpen naar Lier.

Foto: Provincie Antwerpen
 

9 July, 2019 - 11:30

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.