Franki, Willemen Construct en Louis De Waele tekenen voor facelift Westland Shopping Center

Prev Next

Gisteren hebben Franki, Willemen Construct en Louis De Waele het contract getekend voor de totale make-over van Westland Shopping Center in Anderlecht. Deze tijdelijke maatschap zal het winkelcentrum tegen 2020 in opdracht van AG Real Estate renoveren en uitbreiden tot één van de grootste shoppingcentra van het land.

Westland Shopping Center in Anderlecht krijgt zowel vanbinnen als vanbuiten een volledige facelift. Naast de volledige renovatie van het pand waarbij de focus op lichtinval en open ruimtes zal liggen, voorziet het project ook een uitbreiding van 36.000 naar 50.000 m². Zo komt er ruimte voor veel grotere winkels (in oppervlakte) en komen er zo’n 700 parkeerplaatsen bij. Met de totale vernieuwing van het shoppingcentrum hoopt AG Real Estate de handelaars een duwtje in de rug te geven en de gemeente Anderlecht op te waarderen.

De werken zullen vooral ’s nachts doorgaan zodat het shoppingcenter gewoon open kan blijven en bezoekers zo weinig mogelijk hinder ondervinden.

Met een totale oppervlakte van 50.000 m² zal Westland Shopping Center binnenkort tot de grootste winkelcentra van België behoren samen met Wijnegem Shopping Center (61.000 m² ), L'Esplanade in Louvain-la-Neuve (56.000 m²) en  City2 (51.000 m²)  in het centrum van Brussel.

12 July, 2019 - 16:30

Since 1998 Franki has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.