Spooroverweg in Zeebrugge wordt veiliger gemaakt

Prev Next

Willemen Infra is in de achterhaven van Zeebrugge gestart met het veiliger maken van de spooroverweg aan de Margaretha van Oostenrijkstraat. Daar komen een veilige in- en uitrijstrook van 300 meter en ook de bestaande rijstroken worden aangepast.

De spooroverweg aan de ingang van International Car Operators (ICO) is vandaag enkel uitgerust met waarschuwingssignalen. Sinds de ingebruikname van de nieuwe hoofdvestiging van ICO, nam de drukte op de kruising echter exponentieel toe.

In een eerste fase wordt naast de bestaande weg het baanbed uitgegraven, er wordt voorzien in een fundering en er komen nieuwe rijstroken in asfalt. Tijdens de werkzaamheden blijft de terminal toegankelijk en zal het verkeer geen hinder ondervinden. De werken worden uitgevoerd in opdracht van het havenbestuur MBZ en duren tot eind september.

 

20 August, 2019 - 14:30

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.