Mechelse brandweer verhuist met loeiende sirenes naar nieuwe kazerne

Prev Next

De Mechelse brandweer is dinsdag verhuisd naar hun nieuwe kazerne aan de Nekkerhal. Dat gebeurde met een indrukwekkende colonne van 25 interventiewagens met loeiende sirenes. Bij hun aankomst stonden zo’n 300 schoolkinderen de brandweermannen op te wachten om hen een warm welkom te geven.

De gloednieuwe brandweerkazerne aan de Plattebeekstraat in Mechelen werd ‘De Waterduivel’ gedoopt. De brandweerpost zelf heet voortaan ‘Nekker’. Het is een van de belangrijkste posten in de regio. De nieuwe kazerne omvat een kantoorgebouw met vijf bouwlagen en een voertuigenhal met een volledige overspanning. Dat betekent dat er geen stuttingspalen zijn die het snel uitrukken zouden kunnen belemmeren. Bovenop de hal is er een fitnessruimte en een sporthal. Verder telt de nieuwbouw slaapruimtes, ateliers, een oefentoren en een oefenterrein.

‘De Waterduivel’ is de nieuwe thuishaven van in totaal 99 beroepsbrandweermannen, tien vrijwilligers en een veertigtal administratieve en technische werknemers. Binnenkort nemen ook de 180 medewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen hun intrek in het gebouw. Het stadsmagazijn betrekt trouwens het grootste deel van het nieuwe gebouw met een totale oppervlakte van 21.000 m². Het geheel is trouwens BEN (Bijna Energie Neutraal). 

 

16 October, 2019 - 10:00

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.