AP Hogeschool Campus Viaduct - Antwerpen

Description 

Bouw van een nieuwe campus voor de AP Hogeschool. Campus Viaduct zal met zijn 7.500 m² plaats bieden aan 2.000 studenten. De nieuwe campus grenst aan het park en het groen wordt in het gebouw doorgetrokken door de grote glaspartijen. Onder de nieuwbouw komt er een parking voor 50 wagens en 400 fietsen. Bij het ontwerp werd er speciale aandacht besteed aan de ecologische voetafdruk. Een passieve zonnewering, zonnepanelen, groendaken en een doorgedreven isolatie worden in het gebouw geïntegreerd om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Centraal in het gebouw komt een echte tuin die veel zal weghebben van een urban jungle.

 

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.

 
location 

Project Details

Contractor
Ellermanstraat 63, Antwerpen, Antwerpen, Belgium
Client 
AP Hogeschool Antwerpen
Architects 
POLO Architects
Engineering Office 
Jan Van Aelst (stabiliteit), VK Engineering (speciale technieken)
Construction period
1 year 4 months
Start work
03-2020
End of work
07-2021