Willemen Groep legt alle werven stil in strijd tegen coronavirus

Prev Next

Om mee het hoofd te bieden aan de coronacrisis die ons land treft, heeft de directie van Willemen Groep beslist om over te gaan tot een gecontroleerde shutdown van al haar werven. “Het coronavirus dreigt ook heel wat van onze medewerkers ziek te maken. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken en de chaos een stap voor te zijn, hebben we beslist om al onze werven nu al gecontroleerd te sluiten”, zegt CEO Tom Willemen. 

Alle werven van Willemen Groep worden vandaag of ten laatste morgen stilgelegd. Enkel wie nodig is om de veiligheid van de werven en de signalisatie van de infrawerven te garanderen, mag blijven werken. Ook wordt er in permanentie voorzien in geval van onvoorziene omstandigheden. Alle bouwvakkers en wegenwerkers blijven uiterlijk vanaf woensdag wel thuis.

“Met deze maatregel willen we voorkomen dat onze medewerkers ziek worden en/of het virus verder verspreiden. We vinden het onze plicht om mensen te beschermen die niet anders kunnen dan nauw met elkaar samen te werken (samen in het werkbusje, samen eten in de werfkeet, materialen aan elkaar doorgeven, enz.). De belangrijkste regel is nu om afstand te houden, maar bouwen doe je nu eenmaal altijd samen”, aldus Tom Willemen.

Voor de meer dan duizend bedienden van Willemen Groep wordt telewerken de norm. “We vragen aan iedereen die niet absoluut op kantoor moet zijn om die dingen mee naar huis te nemen (dossiers, plannen, computer, scherm en andere toebehoren) om de komende week of weken van thuis uit verder te kunnen werken. Thuiswerken geeft mensen meer flexibiliteit om te voorzien in opvang voor hun kinderen of te zorgen voor ouderen die hulp nodig hebben. Die zaken hebben nu even prioriteit.”

“We beseffen dat deze maatregelen drastisch zijn”, gaat Tom Willemen verder. “Maar eigenlijk anticiperen ze op iets wat uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn om deze crisis het hoofd te bieden. Planning en een goed voorbereide organisatie zijn twee belangrijke eigenschappen van een goede aannemer. Daarom zijn we van mening dat het beter is om zelf over te gaan tot een tijdelijke shutdown van onze werven. Door deze maatregelen nu al gecontroleerd te nemen, vermijden we chaos wanneer ze ons opgelegd worden. De gezondheid van onze medewerkers en onze bouwpartners staat altijd op de eerste plaats.”

In de marge van dit bericht kunnen we nog meegeven dat we onze voorraad FFP2-mondmaskers hebben weggeschonken aan de zorgsector. 

 

16 March, 2020 - 17:30