Viaduct E17 - Gentbrugge

Prev Next
Description 

Sinds begin oktober 2021 is het 1,6 km lange viaduct van de E17 in Gentbrugge weer helemaal open voor het verkeer. Dat was een maand vroeger dan gepland.

Het viaduct dateert van de jaren ‘60 en was sterk verouderd. Bovenop het viaduct hebben we het wegdek, de waterdichting, het geluidsscherm en de vangrails vernieuwd. Onderaan herstelden we de betonstructuur, voorzagen we de pijlers van een kathodische bescherming en brachten we een beschermende coating aan. Daarnaast stonden we in voor de totale renovatie van de brug over de Schelde en de herinrichting van de snelwegparking.

Tijdens de renovatie ging extra aandacht naar geluidswerende maatregelen. “Naast nieuwe, hogere en langere geluidsschermen, werden ook alle 48 voegen in het brugdek vernieuwd met een geluidsarme PU-voegvulling. Sommige van die voegen zitten verdoken, waardoor je ze bijna niet ziet. Daardoor loopt het wegdek bijna volledig door en dat is aangenamer voor wagens om te rijden. Er werd ook gekozen voor geluidsarm asfalt”, zegt Yves, coördinator burgerlijke bouwkunde en renovatietechnieken.

De renovatiewerken aan het viaduct in Gentbrugge gingen van start in het voorjaar van 2020. Eerst werd het viaduct hersteld in de richting van Kortrijk, daarna in de richting van Antwerpen. Op die manier bleef verkeer over het viaduct in beide rijrichtingen steeds mogelijk.

 

Willemen Infra came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Aswebo, Aannemingen Van Wellen and the infrastructure department of Kumpen and is a leading road builder and asphalt and concrete manufacturer.

 
location 

Project Details

Contractor
E17, Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium
E17, Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium
Client 
Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Price 
€35.000.000
Construction period
1 year 8 months
Start work
04-2020
End of work
12-2021