Kabelbaan aan Citadel van Namen is ingehuldigd

Prev Next

Zaterdagmiddag is de kabelbaan van Namen tussen de Place Maurice Servais in het hart van de stad en de Esplanade de la Citadelle in gebruik genomen. De nieuwe kabelbaan, gerealiseerd door Franki en Poma, werd ingehuldigd door minister van Toerisme, Valérie De Bue en de burgemeester van Namen Maxime Prévot.

De kabelbaan overspant de rivier de Samber en de vestingmuren van de Citadel en landt 650 meter verderop, op een hoogte van 103 meter. Een reis van ongeveer 3-4 minuten voor alle inwoners van de stad Namen en haar toeristen.

Van de oude naar de nieuwe kabelbaan

De oude kabelbaan, gebouwd in 1956 en geopend op 31 maart 1957, was een toeristisch vervoermiddel dat de Citadel verbond met de Belvedère, langs de Mosan-zijde van de Citadel. De kabelbaan werd in maart 1997 omwille van veiligheidsredenen gesloten. In 2013 startte de stad Namen een haalbaarheidsstudie om de beste locatie voor de bouw van een nieuwe kabelbaan te bepalen. Zes jaar later, in oktober 2019, volgde de bouwvergunning. Vandaag is de verbinding tussen het stadscentrum en de Citadel dus een feit. De kabelbaan moet de aantrekkelijkheid van de site verhogen en van het historische stadscentrum.

Bekijk het verslag op RTBF

Meer info: www.telepheriquenamur.be

10 May, 2021 - 14:30

Since 1998 Franki has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.