VCDO: Onze duurzaamheidsinspanningen vierde jaar op rij beloond

Prev Next

Duurzaam ondernemen is één van de speerpunten in ons beleid. Daarom zijn we trots om te mogen meedelen dat we donderdag opnieuw het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst mochten nemen. Het is al het vierde jaar op rij dat die eer ons te beurt valt. 

In 2017 ondertekenden we als één van de eerste Belgische bedrijven het SDG-charter van de Verenigde Naties. “Als één van de grootste familiale bouwgroepen in België vinden we het onze plicht om bij te dragen aan een duurzame en kwalitatieve samenleving en wereld. Daarom koppelen we de ambitieuze doelstellingen van de VN aan concrete uitdagingen voor de bouwsector. Bovendien geven ook onze medewerkers aan dat ze het belangrijk vinden om dit engagement mee op te nemen. Allemaal samen leverden we de voorbije jaren inspanningen om te bouwen aan een betere wereld”, zegt CEO Tom Willemen.

Die inspanningen worden sindsdien elk jaar opnieuw geëvalueerd door Voka en donderdag dus ook beloond met het vierde VCDO op evenveel jaar tijd. In oktober 2020 mochten we daar als één van de eerste 100 bedrijven in België zelfs het UNITAR-certificaat ‘SDG Pioneer’ aan toevoegen. Tom Willemen: “Het doet deugd dat de inspanningen die we leveren in het kader van de 17 SDG’s of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zowel op het Vlaamse als op het internationale niveau erkenning krijgen. Het VCDO en het certificaat van UNITAR vormen een mooie waardering voor onze jarenlange inspanningen rond duurzaamheid en geven ons vooral veel goesting en energie om op dat elan verder te gaan en een zo groot mogelijke positieve impact te hebben. Een volgende stap is om van SDG Pioneer naar SDG Champion te gaan. Om die ambitie te realiseren, hebben we al een actieplan klaar.”

Voortrekkers in Europa

Donderdag ontvingen in totaal nog 25 andere bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen een VCDO. “Samen hebben ze zo'n 400 acties ondernomen rond het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO2-uitstoot of het opzetten van een duurzaam productieproces. Deze bedrijven wijzen de weg. Ze zijn stuk voor stuk voortrekkers van het nieuwe Europa", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Het is hoopgevend dat veel bedrijven hun beleid aanpassen aan de doelstellingen van de Verenigde Naties”, vult Guido Evens, senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka Mechelen-Kempen, aan. “Ze gebruiken dit als kompas om hun bedrijf te runnen.”

Benieuwd naar onze inspanningen op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen? We vertellen er in ons jaarverslag alles over. Vraag ons digitale jaarverslag HIER aan en we zorgen ervoor dat het snel in jouw mailbox belandt. 

 

24 September, 2021 - 13:30