[AFTERMOVIE] Eerste 'BOUWRUN by Willemen' is schot in de roos

Prev Next

De allereerste editie van de 'BOUWRUN by Willemen' op donderdag 23 september was een groot succes. Maar liefst 216 sportievelingen verzamelden in het BLOSO-domein in Hofstade bij Mechelen. Nog eens honderd mensen kwamen supporteren of sloten aan voor het walking dinner.

Het heeft omwille van corona heel wat voeten in de aarde gehad (de BOUWRUN zou oorspronkelijk plaatsvinden op 23 april 2020, nvdr.), maar op 23 september kon de eerste editie van de 'BOUWRUN by Willemen' dan toch eindelijk doorgaan. Het BLOSO-domein in Hofstade vormde met zijn strand en ongerepte natuur de perfecte plek voor deze loopwedstrijd annex netwerkevent voor bouwprofessionals.

'BOUWRUN by Willemen' is het Vlaamse broertje van 'BATIRUN by Franki', dat met elk jaar met om en bij de duizend deelnemers inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde in de Luikse regio. Het initiatief van Franki zag tien jaar geleden het levenslicht als ‘Frankirun’. Wegens groot succes werd het concept al vanaf de tweede editie geadopteerd door Running Nation van de People First Group. Die veranderde de naam in 2013 in 'BATIRUN by Franki'.

Dit jaar kopieerde People First Group de Waalse succesformule samen met Willemen Construct naar Vlaanderen. Het concept is precies hetzelfde als in Wallonië: ploegen van drie lopers, waarbij de eerste loper 9 kilometer aflegt, de tweede aansluit na drie kilometer en de derde de laatste drie kilometer meeloopt. De ploeg die als eerste samen de finish bereikt, is de winnaar van de BOUWRUN. Bekijk de resultaten op www.bouwrun.be.

Na de wedstrijd konden de sportievelingen en hun toeschouwers napraten op het walking dinner en een netwerkmoment. Bedankt aan alle deelnemers!

De foto’s van de BOUWRUN vind je HIER.

 

1 October, 2021 - 12:00

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.