[TIMELAPSE] brengt plaatsing fietstunnels in Evergem in beeld

Prev Next

Willemen Infra werkt sinds augustus in opdracht van De Werkvennootschap aan de bouw van twee nieuwe fietsbruggen over de R4-west in Evergem en drie nieuwe fietstunnels. De voorbije weken werden aan het Ovaal van Wippelgem twee fietstunnels ingeschoven.

Terwijl de werken voor het turboverkeersplein aan Euro-Silo goed opschieten, worden ook de overige knooppunten van het project R4WO aangepakt. Het gaat om ‘quick wins’, met naast het turboverkeersplein nog drie fietsbruggen en -tunnels op de R4-west.

De nieuwe bruggen moeten er voor zorgen dat fietsers veilig over de R4 en de langslopende spoorweg kunnen fietsen zonder een auto te kruisen. Via de Zandekenbrug zal je van en naar het havengebied kunnen fietsen, de Hultjenbrug verbindt het fietsverkeer tussen de woonkernen Wippelgem en Doornzele. Bovendien zullen de bruggen en tunnels zorgen voor en comfortabele aansluiting met andere fietspaden in de buurt, zoals de fietssnelwegen F40 en F401.

De voorbije weekends werden alvast twee van de drie fietstunnels ingeschoven. Deze timelapse video brengt een deel van de werken versneld in beeld. Tijdens de werken bleef de hinder voor het autoverkeer beperkt. Fietsers ondervonden zelfs geen hinder. De plaatsing van de fietsbruggen volgt in mei/juni volgend jaar. Tegen september zouden alle werken afgerond moeten zijn.

 

14 December, 2021 - 10:15

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.