Franki Construct en Willemen Infra vallen opnieuw in de prijzen op werf Borealis

Prev Next

Borealis en Tecnimont hebben Franki Construct en Willemen Infra uitgeroepen tot ‘Quality Contractor’ binnen het Nieuw Europees PDH-project in Kallo. Het is al voor de derde keer dit jaar dat ons werfteam er in de prijzen valt. 

In Kallo realiseren we voor chemiebedrijf Borealis onder meer een prefab piperack voor de nieuwe propaandehydrogenatiefabriek. Deze betonnen structuren dienen om buizen, leidingen en kabels te ondersteunen die data of producten transporteren van en naar de nieuwe productie-eenheden. Het is de eerste betonnen piperack van die omvang in West-Europa. Meestal worden zulke structuren in staal opgetrokken.

De werken voor Borealis zijn opgesplitst in Civil Works en Precast Works. De Civil Works bevatten voornamelijk de funderingen en de ondergrondse werken voor de installaties en tanks. Franki Construct staat in voor de funderingen en alle bovengrondse werken, Willemen Infra ontfermt zich over de ondergrondse leidingwerken, het grondwerk en de wegenis.

Quality Contractor Q4

Borealis en hoofdaannemer Tecnimont leveren voortaan elk kwartaal een certificaat af aan de aannemingsbedrijven die er op de werf het best in slagen om de kwaliteitsdoelstellingen te behalen. Het eerste certificaat werd in december uitgereikt aan de tandem Franki Construct - Willemen Infra. Eerder dit jaar ontvingen beide bedrijven al de onderscheiding ‘Supplier of the Month’ en werden ze in de bloemetjes gezet omwille van het behalen van 1 miljoen werkuren zonder ongeval met verlet.

 

22 December, 2021 - 16:45

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.

Since 1998 Franki Construct has been part of Willemen Groep, the largest family construction group in Belgium.