Evence Coppéelaan - Genk

Description 

Met de werken aan de Evence Coppéelaan komt een einde aan de overmaatse, volledig op de wagen gerichte, verbinding tussen Winterslag/C-mine en het centrum. In de plaats komt veel meer ruimte voor groen en watervoorziening en voor de zachte weggebruiker. Alle autoverkeer wordt samengebracht aan één zijde en het parkeren wordt gebundeld in enkele compacte parkeerzones. Verschillende pleinen over de rijweg heen moeten zorgen voor een betere oversteekbaarheid voor fietsers en wandelaars en het (be)leven langs de weg aangenamer maken. De schoolomgeving krijgt de nodige aandacht. Met de heraanleg wordt ook de riolering aangepakt en worden er hemelwatervoorzieningen ingepast.

De heraanleg zal plaatsvinden over de gehele Evence Coppéelaan en het deel Bochtlaan tussen de Winterslagstraat en de Jan Habexlaan.

Om de hinder voor omwonenden en handelaars minimaal te houden, zal er gewerkt worden in 5 zones en fasen:

 Zone/fase 1: Westerring – AVEVE
 Zone/fase 2: AVEVE – school: november
 Zone/fase 3: school – Winterslagstraat
 Zone/fase 4: kruispunt Winterslagstraat
 Zone/fase 5: Hof Van Gan – Jan Habexlaan

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
Evence Copéelaan, Genk, Limburg, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
Stad Genk, Fluvius
Délai
1 an 4 mois
Début des travaux
08-2023
Fin des travaux
12-2024